Kom till Uppsala och upptäck världen

Om du vill plugga utomlands en del av din utbildning ska du läsa vid Uppsala universitet. Vi har avtal med omkring 430 utländska universitet i 48 länder och kan erbjuda utbytesstudier på alla kontinenter förutom Antarktis. 

Tag chansen att se dig om i världen och ge din utbildning en internationell touch och extra konkurrenskraft. Vidga dina erfarenheter genom att ordentligt lära känna en annan kultur samtidigt som du förbättrar dina språkkunskaper. En intressant fritid, nya studiekamrater och vänner vidgar ditt perspektiv. Du utvecklas som person och får garanterat en värdefull och minnesvärd erfarenhet som du bär med dig för resten av livet.

Som kemistudent har du extra stora möjligheter att förlägga en del av studierna utomlands då du både kan välja att åka via något av kemiska sektionens egna utbytesprogram eller via ett av de många generella utbytesprogram som Uppsala universitet har.

Inom kandidat- och masterprogrammet går det lätt att tillgodoräkna sig kurser från andra universitet då studieplanen är så pass fri. Inom civilingenjörsprogrammet finns också den möjligheten men begränsat till vissa universitet och kurser. Examensarbetet går dock bra att förlägga utomlands oavsett program. Man kan också välja att ta ett års studieuppehåll för utlandsstudier och se det som en merit utöver examen. 

Jordglob

Läs kemi utomlands - inom ett utbytesprogram

Med nästintill 100 olika universitet att välja mellan så blir kursutbudet rätt omfattande. Kanske hittar du en unik kurs någonstans som du absolut vill gå eller så låter du resmålet styra? Ta chansen att åka till ett land eller en stad som intresserar dig. Språket behöver inte vara ett hinder. Det blir allt vanligare att avancerade kurser ges på engelska. Examensarbete kan i princip alltid utföras med engelska som arbetsspråk.

Inom kemin

De universitet som kemiska sektionen för närvarande har utbyten med hittar du på sidan Utbytesstudier i teknik och naturvetenskap - Uppsala universitet (uu.se). Välj Institutionen för kemi för att se de olika utbyten som finns. 

Information

För frågor om utbytesstudier, maila till exchangechemistry@uu.se

Ansökan

Ansökningsperiod och ansökningsguide hittar du på sidan Utlandsstudier - Uppsala universitet (uu.se).

Senast uppdaterad: 2023-03-23