Öppna online-kurser

Online courses

Öppna online-kurser, även kända som MOOCs (Massive Open Online Courses), är gratis online-kurser tillgängliga för alla att registrera sig på. MOOCs erbjuder ett prisvärt och flexibelt sätt att lära sig nya färdigheter.

Nedan hittar du de online-kurser som ges av Kemiska sektionen vid Uppsala universitet.

Batterier: Det som driver en mobil värld

OBS! Kursen kommer att ges på engelska.

Den här kursen ger en inblick i batteriernas värld. Alla använder vi batterier varje dag, men vet du verkligen hur ett batteri fungerar, vad som finns i det, vad det är användbart för och hur forskare försöker förbättra batterier för framtiden?

I den här introduktionskursen kommer vi att berätta allt från batteriets grunder, genom utvecklingen av litiumjonbatteriet, deras tillämpningar och krav, vilka typer av material som används för att bygga batterier, till vad som händer med ett batteri när det är slut, och hur batterierna utvecklas för framtiden.

Den här kursen förväntas ta cirka 10-15 timmar totalt att genomföra.

Målgrupp

Som deltagare i denna kurs har du helst någon form av teknisk bakgrund, har troligen läst naturvetenskap på högskola eller till och med på högre utbildning, eller har erfarenhet av ett tekniskt yrke.

Förhoppningen är att du efter kursen ska bli mycket mer medveten om batterivärlden, kraven, applikationerna och komponenterna i ett batteri, samt ha ett bredare perspektiv på hur denna viktiga teknik kommer att utvecklas under det kommande decenniet.

Registrering

Kursen kommer att vara tillgänglig från och med den 30 december, 2022. Den är helt asynkron och du kommer att ha tillgång till innehållet i 6 månader efter registreringstillfället.

Det krävs inga förkunskaper för att följa kursen.

För mer information och för att registrera dig, använd följande länk: 

Registrering

Batteri
Senast uppdaterad: 2022-12-22