Solcell-startup från kemi - Ångström vinner SKAPA-priset för regionen Uppsala

2019-09-10

Peafowl Solar Power är en startup som grundades 2018 av Jacinto Sá, universitetslektor från fysikalisk kemi och Cristina Paun, vi skrev en artikel om företaget tidigare i våras. Det var under förra veckans UIC-event som Peafowl Solar Power vann regionspriset för SKAPA som är Sveriges största innovationspris.

Peafowl Solar Power är en innovativ cleantech-startup som grundades i Uppsala 2018 (via UIC) och har utvecklat en ny typ av solceller. Solcellerna är högtransparenta, prisvärda, effektiva, stabila och uppfyller FNs hållbarhetsmål, för framtida integration i byggnader eller annat material.

Vinsten innebär att de går vidare till en nationell selektion av startups som går av stapeln den 14 november, där har de chansen att vinna en större summa pengar och krönas som årets startup.

Nedan ser ni en intervju med Jacinto Sá (2:18 in i klippet) där han pratar om priset.