Leif Nyholm med på Nyhetsmorgon i TV4 - "Unikt batteri - av papper"

2019-08-19

I dagens Nyhetsmorgon så var det dags för ännu en forskare från sektionen för kemi att få berätta om ny och banbrytande forskning. Tidigare i år så var Daniel Brandell med och pratade om framtidens batterier och Jonas Bergquist var där i våras för att prata om sitt nya ME/CFS-centrum.

Ni hittar dagens inslag om pappersbatterier här.

”Det tog 10 år att ta fram” berättar Leif Nyholm som är en av forskarna bakom ett batteri – av papper. Det är forskare från Uppsala universitet som tillsammans med skogsindustriföretaget BillerudKorsnäs tagit fram batteriet.

Tidigare har ni kunnat läsa om denna forskning på, bland annat, SVT.