Utnämnd till Chemistry Europe Fellow

2024-03-07

Daniel Brandell
Foto: SEC

Professor Daniel Brandell, inom forskningsprogrammet för strukturkemi på Institutionen för kemi - Ångström, har utsetts till Chemistry Europe Fellow av Chemistry Europe.

Chemistry Europe är en sammanslutning av 16 kemiska sällskap från 15 europeiska länder, och som publicerar 20 vetenskapliga kemitidskrifter, inklusive tidskriften ChemistryEurope och tidskriften ChemistryViews

I pressmeddelandet står det: "Klassen 2022/23 består av 22 enastående individer. Denna framstående grupp har valts ut för sina anmärkningsvärda bidrag till Chemistry Europe, som förkroppsligar excellens inom forskning, stöd, kreativitet och innovation, vilket återspeglar bredden och djupet av talang inom Chemistry Europe."

Dessa Fellows kommer att hedras av sina respektive nationella sällskap och firas vid en speciell mottagning under den nionde EuChemS Chemistry Congress i Dublin i juli 2024.