Kalendarium för Kemiska sektionen
Disputationer visas i DiVA.
RSS för kalender Prenumerera på kalenderObservera att kalendern just nu visas filtrerad, men kalenderprenumerationen kommer vara ofiltrerad.
Följ dessa instruktioner för att lägga in prenumerationen i Outlook i Windows:
- Kopiera kalenderlänken.
- Gå till kalendervyn i Outlook.
- Högerklicka på Mina kalendrar (eller Andra kalendrar), välj Lägg till kalender, välj Från Internet.
- I dialogrutan som öppnas klistrar du in kalenderlänken.
- Svara ja på frågan om du vill lägga till Internetkalendern i Outlook och prenumerera på uppdateringar.
Kalendern finns nu med i din kalenderlista i Outlook. Du kan välja om kalenderposterna ska visas genom att klicka i bocken bredvid kalenderns namn.
För Safari på Mac, läs dessa instruktioner.
I andra kalenderprogram, kopiera länken och lägg till den på det sätt som används där.
-
–12.30
UppTalk Weekly: Gyllene tider för batteriforskning - vad betyder det i praktiken
Möt Kristina Edström i ett samtal om nödvändigheten av att satsa på utvecklingen av hållbara, säkra och uppladdningsbara batterier - allt för att nå målet med ett fossilfritt samhälle och för att hantera de samhällsutmaningar vi står för. Varmt välkomna!
-
Lic.seminarium: "Modeling catalysts for a sustainable future: On the importance of dispersion interactions when deciphering molecule-surface interactions."
Ageo Meier de Andrade, Strukturkemi, håller sitt licentiatseminarium med titeln: "Modeling catalysts for a sustainable future: On the importance of dispersion interactions when deciphering molecule-surface interactions."
-
–
Löwdin symposium - Ett 60-års jubileum
Syftet bakom Löwdinföreläsningarna är att stimulera intresset för kvantkemi genom att bjuda in framträdande forskare för att presentera sin forskning och hålla en vanlig lektion i kemi.
-
–11.15
Docentföreläsning: "300 år av berlinerblått: Resan från skrupelfria alkemister till hållbara batterier"
Institutionen för kemi - Ångström inbjuder härmed alla intresserade till en docentföreläsning i ämnet kemi med inriktning mot materialkemi.
-
–16.30
Rektorsskifte 2020
Den 18 december är det dags för rektorsskifte vid Uppsala universitet. Nuvarande rektor Eva Åkesson lämnar över uppdraget som rektor till Anders Hagfeldt vid en traditionell ceremoni i universitetsaulan. På grund av pandemin blir det utan publik denna gång, men alla kan följa högtidligheterna digitalt.
-
–17.00
Hållbara studier under pandemitider
Välkomna till en ny termin! Tyvärr råder fortfarande en pandemi som påverkar oss alla, men det finns verktyg för att hantera många av de svårigheter pandemin kan medföra. Studenthälsans föreläsning ger dig bra råd och tips kring att plugga på distans, hantera stress, isolering och få balans i livet.
-
–13.00
UppTalk Weekly panelsamtal: CRUSH Covid - samverkan för att dämpa smittspridning i Uppsala
I detta panelsamtal möter vi forskare och praktiker från det innovativa och tvärvetenskapliga forskningsprojektet CRUSH Covid. Syftet med CRUSH Covid är att kartlägga och försöka dämpa ökad smittspridning av covid-19 i Uppsala län. Projektet jobbar bland annat med en metod som kombinerar information från flera olika datakällor för att hitta tidiga signaler på ökad lokal smittspridning i realtid.
-
Disputation: "Expression and synthetic activation of [FeFe]-hydrogenases in cyanobacteria"
Adam Wegelius försvarar sin doktorsavhandling med titeln "Expression and synthetic activation of [FeFe]-hydrogenases in cyanobacteria".
-
Lic.seminarium: "Impact of Solvent Polarity on Ion Conduction and Ion-Pairing in PEO-LiTFSI: Atomistic Molecular Dynamics Studies"
Harish Gudla håller sitt licentiatseminarium med titeln "Impact of Solvent Polarity on Ion Conduction and Ion-Pairing in PEO-LiTFSI: Atomistic Molecular Dynamics Studies", inom ämnet Kemi med inriktning mot materialkemi.
Föreläsningen kommer att ges på engelska. -
–18.00
Att skapa en hållbar distansstudietid under pågående pandemi
Som student är det vanligt att uppleva att kraven överstiger ens resurser, vilket kan leda till stress. Att studierna helt eller delvis sker på distans kan innebära en extra utmaning samtidigt som många känner sig ensamma och isolerade på grund av den pågående pandemin.