Studentstöd

Här hittar information om särskilda stöd som erbjuds studenter i sina studier.

Särskilt stöd för studenter

  • Ibland har vissa studenter särskilda behov på grund av t.ex. funktionsnedsättning, neuropsykiatrisk variationer eller/och psykisk ohälsa. I så fall kan det vara bra att veta att studenter kan ansöka om särskilt stöd, t.ex. anteckningsstöd, talböcker, förlängd tentamentid, särskilda kurser osv.

  • Studenter kan gå in på UU:s webbplats Studera med funktionsnedsättning för att få mer information. De som beviljats stöd kan kontakta TekNat:s likavillkorssamordnare som sedan samordna stödet.

  • Observera att det är likavillkorssamordnaren som utreder och beviljar de särskilda stöd som studenter kan ha rätt till, inte du som lärare. Vid studentförfrågan om särskilt stöd, kommunicera alltid med likavillkorssamordnaren för bekräftelse om beviljat stöd och detaljer kring hur implementera det på bästa sätt. Information om stöd kan i viss fall ges av kursepxpeditionen eller studievägledare.

Stöd för språk och kommunikation

  • Studenter som behöver stöd för sitt skrivande eller kommunikationsfärdigheter kan hänvisas till UU:s Språkverkstad, som erbjuder vägledning och handledning för studenter. Det finns även stöd och resurser för för lärare för att hjälpa studenter utveckla sina språkfärdigheter.

Andra länkar som kan vara bra att tipsa studenter om ifall man får frågor:

Last modified: 2021-11-23