Forskargrupper inom Analytisk kemi

Jonas BergquistKlinisk kemi, endokrinologi och neurokemi - Jonas Bergquist

Med högupplösande separation och masspektrometri studerar vi i Bergquist gruppen den friska och sjuka kroppens kemi under livets alla skeden
 

Daniel GlobischKemisk biologi för biomarkörer - Daniel Globisch

Biomarker Discovery, utveckling av nya kemiska biologibaserade metoder för att förbättra analysen av små molekylmetaboliter i biologiska prover. Vi utvecklar också nya verktyg för masspektrometrisk analys och fokuserar på att belysa mikrobiotametabolismen. 

Jeffrey HawkesAnalysering av kolcykeln i vatten - Jeffrey Hawkes

Kolcykeln i vattnet är mycket komplex och kräver högupplösta analytiska tekniker för att bestämma de mekanismer under vilka reducerat kol bearbetas i miljön. Vi utvecklar sådana tekniker och samarbetar med kollegor i Uppsala och runt om i världen för att undersöka kolcykeln i vatten på jorden. 

Ingela LanekoffBiosurface och avbildande masspektrometri - Ingela Lanekoff

Med avbildande masspektrometri kan bilder av specifika molekyler på en yta framställas. Lanekoff-gruppen använder en ny teknik som kallas nano-DESI, förkortning av nanospray desorption elektrosprayjonisering, för avbildande masspektrometri och ytanalys. 

Per Sjöberg

Analytisk masspektrometri - grunder och tillämpningar  - Per Sjöberg

Separation kombinerat med masspektrometri är tekniker som används i huvudsak inom Sjöberg gruppen för att studera små molekyler. 
 

Masspektrometri-baserad proteomik-facilitet

Masspektrometri-baserad proteomik-facilitetVi erbjuder skräddarsydda proteomiklösningar för projekt inom både akademin och industrin. Vi finns på Institutionen för kemi - BMC, Analytisk kemi. 

Mer information.

Senast uppdaterad: 2022-02-02