Tyngre pnictogener - skatter för optisk elektronisk och reaktivitetsinställning

2019-09-09

Ahoy Mateys!

Orthaber-gruppen har gått ombord på framsidan av den här veckans nummer av Dalton Transactions, med en het Frontier-artikel om Treasures of the Heavier Pnictogens (DOI: 10.1039/C9DT00574A).

Uppsatsen jämför och kontrasterar de rikliga kemistierna i grupp 15-elementen, med fokus på utvalda rikedomar från nya artiklar. Nya applikationer för organopniktogener utvecklas i SMC och därefter, med upptäckter som involverar nya bindningssituationer, reaktivitet och optoelektronik som framträder som framstående riktningar för aktuell forskning. Att djupa in i den kemiska skattkistan i den tyngre grupp 15-elementen ger en karta för små molekylers aktivering / reaktivitet och materialapplikationer.

Artikellänk: https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2019/dt/c9dt00574a

Abstrakt
Vi belyser de senaste framstegen inom organopniktogenkemi som kontrasterar egenskaperna hos lättare och tyngre pnictogener. Att utforska nya bindningssituationer, upptäcka oöverträffade reaktiviteter och producera fascinerande optoelektroniska material är några av de mest framstående riktningarna för aktuell organopnicogenforskning. Att utvidga den kemiska verktygslådan mot den tyngre grupp 15-elementen kommer att fortsätta skapa nya möjligheter att skräddarsy molekylära egenskaper för små molekylaktivering / reaktivitet och materialtillämpningar lika. Denna gränsartikel illustrerar den grundläggande substitutionsmetoden i utvalda litteraturexempel.