Kemiska sektionen

Kemiska sektionen vid Uppsala universitet består av två institutioner på två olika campus – Ångströmlaboratoriet och Biomedicinskt centrum (BMC).

Institutionen för kemi – BMC  fokuserar mer på livsvetenskaperna och Institutionen för kemi – Ångström mer på material och energi.

Läs mer om sektionen

Plugga kemi

Har du fantasi, är du nyfiken och kreativ? Då har kemiämnet många spännande områden att erbjuda. Nya ämnen skapas varje dag i hopp om att hitta smartare material, nya mediciner och att få nya insikter om hur naturen fungerar. Den som är mer teoretiskt lagd kan designa molekyler i den digitala världen.  

Den bredd som ryms inom ämnet kemi återspeglas både i kursutbudet och forskningen. Hos oss kan du läsa allt ifrån nybörjarkurser i kemi till avancerade fördjupningskurser inom specialområden, inom både kandidat-, ingenjörs- och masterprogrammen. 

Läs mer om våra utbildningar 

Vår forskning

MÖT VÅRA FORSKARE

Hon driver EU-projektet Battery 2030+, hennes projekt kammar år efter år hem forskningsanslag i mångmiljonklassen och hon har satt Uppsala universitets batteriforskning på världskartan.
Läs intervju med Kristina Edström

Inom Kemiska sektionen på Uppsala universitet finns det 10 olika forskningsprogram som fokuserar på olika områden inom kemin.

Vi är delaktiga i flera större forskningssamarbeten tillsammans med forskare inom andra institutioner och universitet och våra forskare har tillgång till omfattande infrastruktur.