Kristina Edström ska leda svenskt battericenter

2019-06-19

"Satsning på forskningsmiljöer i världsklass", så lyder den inledande texten i det senaste pressmeddelandet från Vinnova. I detta pressmeddelande så beskrivs åtta nya forskningscenter finansierade av Vinnova och ett av dessa leds av ingen annan än Kristina Edström.

Vinnova satsar på åtta nya kompetenscentrum där universitet och företag tillsammans ska bedriva forskning och utbildning i världsklass inom områden som är viktiga för Sverige.

Centrum för svenska batterier - en allians för ultrahög funktionalitet (SweBAL), så heter Kristina Edströms nya battericenter. "Forskning för att skapa nya typer av lätta, billiga, miljövänliga och säkra batterier med ultrahög energilagringsförmåga".

Mer information kommer framöver.

För att läsa mer om Vinnova och de andra forskningscenter som lyfts fram i pressmeddelandet, klicka på länken.