Två forskare från Kemi - Ångström får ta emot stipendium i Kungahuset

2019-05-02

Varje år så tilldelar Stiftelsen Konung Carl XVI Gustafs 50-årsfond pengar till ett antal forskare aktiva inom vetenskap, teknik och miljö. I år så får Mamoun Taher och Bo Xu från kemi - Ångström ta emot ett stipendium för deras forskning.

Stiftelsen Konung Carl XVI Gustafs 50-årsfond för vetenskap, teknik och miljö tillkom i samband med H.M. Konungens 50-årsdag.

Utdelningen av dessa stipendium sker i Kungahuset och det är Konung Carl XVI Gustaf själv som delar ut dem till forskarna i samband med en mottagning.

Mamoun Taher från oorganisk kemi driver företaget Graphmatech som jobbar med Aros Graphene. Motivationen lyder som följande: ”Aros Graphene – den felande länken till storskaliga applikationer av supermaterialet grafen”.

Bo Xu tillhörde fysikalisk kemi fram till i december 2018, han får ett stipendium med motivationen: ”Materialutveckling för blyfria perovskit-solceller”.

Ett stort grattis till både Mamoun Taher och Bo Xu från oss på institutionen för kemi - Ångström.

Se samtliga stipendiater i stiftelsens press release.