Peafowl Solar Power - Hållbart energialternativ

2019-04-29

Framtidens energialternativ för teknik kopplat till "Internet of Things" (IoT), åtminstone enligt Jacinto Sá som är delägare i företaget och universitetslektor inom fysikalisk kemi på kemi - Ångström. I en intervju med Swedish Cleantech så beskriver Jacinto företagets visioner och mål.

Plasmonik-baserade ultratunna solceller är Peafowl Solar Powers huvudsakliga produkt. Fokus ligger på att göra det så enkelt som möjligt för företag att utnyttja den flexibilitet som finns i materialet, då dessa solceller är 300-500 nanometer tunna.

Detta innebär att de är väldigt lätta att anpassa efter mindre apparater, något som Jacinto menar kan vara väldigt intressant för större IT-företag. Ett mer miljövänligt alternativ till de traditionella batterierna.
I nuläget så jobbar Peafowl Solar Power främst med att förbättra tillverkningsprocessen, knyta kontakter med industrin och produktutveckling tillsammans med pilotkunder.

Läs hela artikeln om Peafowl Solar Power på Swedish Cleantechs hemsida.