Celsius-Linné-föreläsningar 2019: Klimatförändringar, koldioxidlagring och människans hälsa

2019-01-30

Torsdagen den 7 februari är det åter dags för Celsius-Linné-föreläsningarna med efterföljande symposium. Då kommer två av världens främsta forskare till Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet för att berätta om kopplingen mellan deras forskning och aktuella frågor om våra liv och vår samtid. Årets föreläsare är geologen Martin Blunt och mikrobiologen tillika toxikologen Linda S. Birnbaum.

”Koldioxidlagring kan användas vid storskaliga utsläpp”

2019 års Celsius-föreläsare är Shell professor i reservoarteknik Martin Blunt vid institutionen för geovetenskap och teknik vid Imperial College London, Storbritannien. Hans värd är Auli Niemi, professor vid institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet.

”Miljö, hälsa och toxikologisk påverkan berör oss alla”

2019 års Linné-föreläsare är mikrobiologen och toxikologen Linda S. Birnbaum, chef för National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS) och National Toxicology Program, i North Carolina, USA. Hennes värd är Jonas Bergquist, professor i analytisk kemi och neurokemi vid institutionen för kemi – BMC vid Uppsala universitet.

Text: Anneli Björkman

Läs båda intervjuer om föreläsarna till årets Celsius-Linnaeus föreläsningar här.

Du hittar kalendereventet här.

2019-01-30

”Koldioxidlagring kan användas vid storskaliga utsläpp”

”Miljö, hälsa och toxikologisk påverkan berör oss alla”

Text: Anneli Björkman

Du hittar kalendereventet här.