Förslaget Plan S (Open Access) får motstånd av ledande forskare

2018-11-27

Sciencebusiness har skrivit en artikel om det nya "Plan S"-förslaget som förväntas få genomslag år 2020. I artikeln så lyfts det fram en del kritik som riktats mot förslaget. Lynn Kamerlin på institutionen för kemi - BMC ger sin syn på "Plan S".

I artikeln så kommer flera forskare till tals och även dem som ligger bakom "Plan S"-förslaget. Det har mötts med stark kritik, vilket har resulterat i att runt 1400 forskare har skrivit under ett öppet brev om "Plan S".

"Men överlag så tycker jag att förslaget inte löser våra viktigaste problem, som just nu ser ut att endast vara en förstärkning av nuvarande principer", säger Lynn Kamerlin på institutionen för kemi - BMC.

Läs hela artikeln på sciencebusiness (endast engelska).