Svensk-franska synergier till grön batteriproduktion

2018-11-20

För att klara omställningen i transportsektorn krävs det gröna batterier. Här kan Europa gå i täten med Sverige i framkant. Batteriproduktion är också en av delarna i det svensk-franska samarbetet för innovation som inleddes 2017.

Uppsala Universitet och batterigruppen på institutionen för kemi - Ångström har nämnts i en artikel om grön batteriproduktion på energivärlden.se.

– Sverige ligger långt fram när det gäller batteriteknologi. Vi har satsat mycket på forskning och innovation om batterier, till exempel på Ångströmslaboratoriet i Uppsala, säger Remy Kolessar, forskningschef på Energimyndigheten.