Nya Testa Center öppnas för forskning och utbildning

2018-10-24

Uppsala universitet och GE Healthcare Life Sciences har slutit ett långsiktigt samverkansavtal som ger universitetets forskare möjlighet att testa biologiska processer i större skala och studenterna viktiga erfarenheter av industriella processer, vid nyinvigda Testa Center i Uppsala.

– Genom att få tillgång till Testa Centers autentiska miljö kommer universitetet att kunna utveckla helt nya utbildningar med fokus på storskalig produktion av bioläkemedel och bioprocesser. Forskarna får dessutom fantastiska möjligheter att testa processer i större skala och därmed korta vägen mellan upptäckt och samhällsnytta, säger prorektor Anders Malmberg.

Läs hela artikeln här.

Text skriven av Anneli Waara