Kemins dag

2018-09-27

En dag (20 oktober) om livsviktig kemi. I utställningen Drömmen om det exakta berättas det om hur kemiämnet flyttade in på universiteten på 1800-talet. Kom till Gustavianum och hör mer om svenska grundämnen, uppfinningar och spännande laborationer.

I valvet kan alla intresserade få experimentera på temat kemi i maten, kroppen och livet. Kemisten Olle Matsson föreläser om gift och liv. Visningar på svenska och engelska, föredrag på svenska.

Kl. 12.00-16.00 Kemiexperiment för hela familjen
I Valvet kan alla intresserade få experimentera på temat kemi i maten, kroppen och livet.

Kl. 13.00-13.30 Introduction to Aspiring to Precision (Eng)
Guided tour with student guide Alina Pavelescu, student at the Master Programme in Chemical Engineering, UU.

Kl.14.00-14.30 Allt är gift – om dödliga ämnens roll i historien
Föredrag med kemisten Olle Matsson, UU.

KL. 15.00-15.30 Introduktion till Drömmen om det exakta (Sv)
Temavisning med studentguiden Alina Pavelescu, student vid Civilingenjörsprogrammet i kemiteknik, UU.

Kemins dag är ett samarbete tillsammans med Svenska Kemisamfundet och Institutionen för kemi vid Uppsala universitet.

Eventet kan ni hitta här.