Förhoppningar om dubbel batterikapacitet inom 5 år

2015-11-20

Bättre batterier ska göra ren el på stor skala möjlig. En av de mest lovande teknologierna utvecklas bland annat i Uppsala.

Batteriforskningen letar ständigt efter nästa stora steg framåt, teknologin som ska ta elbilar och bärbar elektronik till nästa nivå. På Uppsala universitet finns ett av världens ledande batteriforskningslabb, och här menar man att framstegen inte är särskilt långt bort.

– Vi har som ambition att vi ska spela stor roll i utvecklingen av framtidens batterier. Vi försöker ju jobba och lära oss så mycket som möjligt, vi försöker liksom finnas på hela spelplanen, säger Kristina Edström, professor i oorganisk kemi vid Uppsala universitet.

För mer information, läs hela artikeln på SVT Nyheter